Skip to main content
310-888-4048 Contact Us

Οι βραχίονες είναι το μέρος του σώματος από τον ώμο έως τον αγκώνα. Δεν μένουν ανεπηρέαστοι ούτε από την φυσική κατάσταση, ούτε από τις αυξομειώσεις βάρους αλλά ούτε και από το γήρας, ειδικά στην οπίσθια επιφάνειά τους.

Τα πρότυπα ομορφιάς περιλαμβάνουν βραχίονες σφιχτούς, χωρίς να «κρέμονται» με ισχυρή πρόσφυση του δέρματος στις σφιχτές υποκείμενες δομές (τους μυς). Έτσι κρεμάμενα μπράτσα ή «φτερούγες» όπως πολλές φορές αποκαλούνται, δημιουργούν μια εικόνα πλαδαρότητας και φθοράς, που μπορεί να προκαλέσει αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Από ένα σημείο του προβλήματος και ύστερα, η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί και να βελτιωθεί, ούτε με συνέχιση κάποιας εξαντλητικής δίαιτας, ούτε με την άθληση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λύση δίνουν η λιποαναρρόφηση ή η επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που καλείται βραχιονοπλαστική (arm lift) . Η μεν πρώτη στρέφεται στη μείωση του λίπους, ενώ η άλλη και στην μείωση του περισσεύοντος δέρματος.

Εάν το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στην εναπόθεση λίπους, ενώ το υπερκείμενο δέρμα δεν παρουσιάζει μεγάλου βαθμού χαλάρωση, τότε η τεχνική της λιποαναρρόφησης δίνει πολύ καλή λύση. Μέσα από πολύ μικρές τομές χιλιοστών και τη χρήση ειδικής κάνουλας (ειδικός αυλός με ατραυματικό πρόσθιο άκρο) γίνεται αναρρόφηση του περισσεύοντος λίπους. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, χωρίς να αφήνει σημάδια.

Εάν το πρόβλημα περιλαμβάνει και χαλάρωση, για οποιοδήποτε λόγο, όπως φυσιολογικά συμβαίνει με την πάροδο των ετών ή κατόπιν μεγάλης απώλειας βάρους, τότε η λιποαναρρόφηση, δεν μπορεί να αποτελέσει λύση. Ο γιατρός θα εξετάσει το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση θα προτείνει τη λύση της εκτομής του δέρματος. Αυτή η πλαστική χειρουργική επέμβαση λέγεται βραχιονοπλαστικη η πλαστική χειρουργική βραχιόνων (arm lift).

Σε μικρότερα προβλήματα χαλάρωσης, με ανάγκη μικρής έκτασης εκτομών, η τομή κρύβεται στη μασχάλη (crescent shaped brachioplasty) και μπορεί και συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.

Σε μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα, η τομή διατρέχει κατά μήκος τον βραχίονα κρυμμένη προς την πλευρά που ο βραχίονας έρχεται σε επαφή με το σώμα. Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται σε ευρεία έκταση λίπος και περισσεύον δέρμα. Τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψιν και το μέγεθος του προβλήματος που διορθώνεται, είναι άκρως εντυπωσιακά. Η τομή, παρόλη την έκτασή της, με τον καιρό ομαλοποιείται και βελτιώνεται διαρκώς (standard brachioplasty).

Ανάλογα με τη μέθοδο της επέμβασης που θα επιλεγεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέθη με τοπική αναισθησία ή γενική αναισθησία.

Μετεπεμβατικά, σε κάθε περίπτωση, ένας ειδικός κορσές θα πρέπει να περιβάλει τον κάθε βραχίονα για μερικές ημέρες. Επί παρουσίας ενοχλήσεων ή άλγους γίνεται χρήση απλών αναλγητικών. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι σύντομη, εκτός από αυτές που καταπονούν έντονα την περιοχή. Αυτές θα επανενταχθούν στην καθημερινότητα σταδιακά, μετά το πέρας του πρώτου μηνός.
Η επιτυχία της πλαστικής χειρουργικής βραχιόνων (arm lift) θα πρέπει να συνοδεύεται από προσπάθεια σταθεροποίησης του βάρους και από σωματική δραστηριότητα, προς διατήρηση των όμορφων αποτελεσμάτων. Έτσι τα αποτελέσματα θα μπορούν να θεωρούνται μόνιμα.

Η πλαστική χειρουργική βραχιόνων (arm lift) μπορεί τελικά να δώσει άμεσα και με ασφάλεια μια άριστη αποκατάσταση της περιοχής των βραχιόνων και να χαρίσει το χαμόγελο και τη χαμένη αυτοπεποίθηση σε όσους επιλέξουν να βελτιώσουν την εμφάνιση αυτής της περιοχής.

Offices in California and Greece Schedule Your Consultation Now!

Beverly Hills Location

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece
logo Los Angeles Plastic Surgery Beverly Hills, CA

Beverly Hills Location

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece