Skip to main content
310-888-4048 Contact Us

Η μεσοθεραπεία πρόκειται για μια τεχνική και όχι ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας που χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική για την ενυδάτωση του δέρματος από μέσα, στην βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, στην απάλυνση των λεπτών ρυτίδων, στην αντιμετώπιση των πανάδων-κηλίδων και στην ενίσχυση της σφριγηλότητας του προσώπου.

Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την έγχυση συγκεκριμένων ουσιών στο χόριο (μέσο-δέρμα), το ενδιάμεσο στρώμα ανάμεσα από την επιδερμίδα και το υποδόριο ιστό και από εκεί πήρε και το όνομα της.

Υπάρχουν δύο είδη μεσοθεραπείας:

  • η ετερόλογη όπου εγχύονται μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες , αμινοξέα και άλλα αντιοξειδωτικά
  • η αυτόλογη όπου εγχύεται ύστερα από επεξεργασία το πλάσμα του ασθενούς συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων και λευκοκυττάρων εμπλουτισμένο με άλλα συστατικά π.χ. υαλουρονικό οξύ με σκοπό την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων.

Ετερόλογη μεσοθεραπεία:

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στα μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ είναι το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στην ενυδάτωση αλλά και βιταμίνες (Α,Ε,C, Β3,Β6,Β5), νουκλεοτίδια-νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια και αμινοξέα τα οποία ενεργοποιούν μεταβολικά τις υπό θεραπεία περιοχές δημιουργώντας ένα ιδανικό μικροπεριβάλλον για τους ινοβλάστες προκειμένου να παράξουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Επιπρόσθετα ουσίες που συχνά προστίθενται στα μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ είναι το DMAE (η ναυαρχίδα της σύσφιξης!), το συνένζυμο Q10 και το οργανικό πυρίτιο, τα οποία συμμετέχουν στην ενίσχυση της σύσφιξη του χαλαρού δέρματος του προσώπου.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται είτε με μικρές ενεσούλες σε όλο το πρόσωπο, είτε με την τεχνική του microneedling (κύλινδρος με εκατοντάδες μικρές ακιδούλες).

Και με τις δύο μεθόδους επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ο τραυματισμός της επιδερμίδας για ανάπλαση και η βαθύτερη έγχυση των αντιγηραντικών ουσιών με στόχο την βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και τη λάμψη. Εκτός από το πρόσωπο, ενεσούλες μπορούν να γίνουν και στον λαιμό, στο ντεκολτέ και στη ράχη των χεριών.

Η πιο σύγχρονη βέβαια μέθοδος εφαρμογής είναι και η micro-cannula έγχυση των ουσιών, όπου μπορεί ο ιατρός με μια ατραυματική βελόνα (cannula) από ένα ή δύο σημεία εισόδου να κατευθυνθεί στην ενδιάμεση επιδερμίδα και να γεμίσει τις άδειες ρυτίδες του προσώπου ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να αποτρέπονται από τον φόβο του πόνου, καθώς με την τοποθέτηση της αναισθητικής κρέμας ο πόνος εξαφανίζεται. Η όποια ενόχληση είναι μικρή και παροδική. Όσον αφορά την εικόνα του προσώπου μετά την εφαρμογή υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα και κάποιο ελάχιστο οίδημα (σαν του πρωινού ξυπνήματος), που θεωρούνται φυσιολογικά και υποχωρούν τις επόμενες ώρες.

Από την πρώτη κιόλας θεραπεία υπάρχει θεαματική διαφορά στο πρόσωπο, έχοντας ξεκινήσει μια διαδικασία αντιγήρανσης. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης με συνεδρίες μεσοθεραπειών αναλόγως των ενδείξεων και των αναγκών του ασθενούς.

Μεσοθεραπεια λιποδυαλιτικη – Mesotherapy Lipodisolve

Είναι διαφορετικού τύπου μεσοθεραπεια που μπορεί να γίνει για να αφαιρέσει τοπικό λίπος. Οι πιο δραστικές θεραπειες γινονται με: Phosphatydil Choline and Deoxycolic Acid.

Offices in California and Greece Schedule Your Consultation Now!

Beverly Hills Location

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece
logo Los Angeles Plastic Surgery Beverly Hills, CA

Beverly Hills Location

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece