Skip to main content
310-888-4048 Contact Us

Το face lifting ή ρυτιδεκτομή αποτελεί για πολλούς την κορωνίδα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής και όχι άδικα. Αυτό, διότι στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνδιασμό επεμβάσεων που αποκαθιστούν την αισθητικά σημαντικότερη και την πλέον εκτεθειμένη περιοχή του ανθρώπου, το πρόσωπο.

Το ταλέντο και η επιστημονική γνώση του πλαστικού χειρουργού επιστρατεύονται στον ύψιστο βαθμό, αφού καλείται να ταξιδέψει την εικόνα του προσώπου αρκετά έτη στο παρελθόν, χωρίς να αλλοιώσει τη μορφή και τη φυσιογνωμική ταυτότητα του προσώπου.

Η περιοχή δεν συγχωρεί ατέλειες και ο παραμικρός παράγων λαμβάνεται υπόψιν, προκειμένου να υπάρξει ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και θα δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό, όποιον υποβληθεί στην επέμβαση αυτή.

Καμία τεχνική της κοσμητικής ιατρικής μέχρι σήμερα δεν δύναται να πλησιάσει την αρτιότητα, την ποιότητα και τη διάρκεια του αποτελέσματος ενός face lifting. Αποτελώντας το απόλυτο σημείο αναφοράς, όλες οι νέες μέθοδοι της κοσμητικής ιατρικής επιδιώκουν να προσεγγίσουν τα αποτελέσματα αυτής της επέμβασης. Στα κατάλληλα χέρια, τα αποτελέσματα είναι αξεπέραστα.

Με τα χρόνια, το πρόσωπο, θα απωλέσει τους νεανικούς όγκους του και θα υπάρξει διαταραχή της δομής του. Το δέρμα χαλαρώνει μαζί με τις υποκείμενες δομές (μύες και περιτονίες) που χάνουν τη στήριξή τους.

Το μέτωπο, οι κρόταφοι, η περιοχή των ζυγωματικών, οι παρειές, η κάτω γνάθος με το σχηματισμό του περιγράμματος, οι περιοφθαλμικές περιοχές (άνω και κάτω βλέφαρο) και ο λαιμός (neck-lift) είναι οι περιοχές που κυριαρχούν στη διαδικασία διόρθωσης και επαναφοράς σε πρότερη κατάσταση. Οι περιοχές αυτές αναλόγως των αναγκών μπορούν να διορθωθούν όλες μαζί ή μεμονωμένα.

Οι παρειές (μάγουλα) με το χρόνο τείνουν να χάνουν τον όγκο τους, παρουσιάζοντας πολλές φορές εισολκή και το υπερκείμενο δέρμα τσαλακώνεται. Θα πρέπει να διορθωθούν και να αποκατασταθεί το σχήμα και η προβολή τους, με την επανεμφάνιση των απολεσθέντων όγκων. Το μέσο πρόσωπο πρέπει να σηκωθεί και οι ρινοχειλικές αύλακες να διορθωθούν.

Το περίγραμμα (οβάλ) του προσώπου διορθώνεται και τα λεγόμενα «προγούλια» (jowls) εξαφανίζονται ενώ το «διπλοσάγονο» (double chin) διορθώνεται επίσης.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές face-lifting οι οποίες απευθύνονται σε διαφορετικά προβλήματα η κάθε μια.

Για παράδειγμα, σε πρόσωπα με μεγάλη χαλάρωση, η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, αδυνατεί να φέρει από μόνη της ποιοτικά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Η ενδελεχής αποκατάσταση των υποκείμενων ιστών και συγκεκριμένα του υπομυϊκού απονευρωτικού συστήματος (SMAS) είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά και θα ξεχωρίσει τα άριστα από τα μέτρια αποτελέσματα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η τεχνική MACS (Minimal Access Cranial Suspension) εξασφαλίζει με ανεπαίσθητες τομές βελτίωση του μέσου προσώπου και αποτελεί ορθή επιλογή σε περιπτώσεις που δεν χρήζει αποκατάστασης το κάτω πρόσωπο (περίγραμμα προσώπου, προγούλι- διπλοσάγονο).

Η τεχνική deep plane SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) ενδείκνυται για περιπτώσεις που χρήζει αποκατάστασης και το μέσο και κάτω πρόσωπο.

Η μεταφορά λίπους (facelift with fat transfer) στο πρόσωπο είναι μια τεχνική που μπορεί είτε από μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, να δώσει λύσεις σε πρόσωπα με απώλεια όγκου. Οι περιοφθαλμικές περιοχές, οι παρειές με τις ρινοχειλικές είναι περιοχές που επωφελούνται τα μέγιστα από την μεταφορά λίπους. Μέχρι ενός σημείου μπορεί να διορθώσει αποτελεσματικά και το περίγραμμα. Επιπροσθέτως εκτός από την αποκατάσταση των όγκων, η λιπομεταφορά χαρίζει ένα υπέροχο αποτέλεσμα και στην υφή του δέρματος, το οποίο αποκτά την νεανική του λάμψη.

Η επέμβαση αφορά και τα δύο φύλλα εξίσου, με το ανδρικό κοινό να αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως ολοένα μειώνεται η ηλικία που οι άνθρωποι επωφελούνται από αυτή την επέμβαση. Αυτό είναι δόκιμο τόσο από ιατρικής, όσο και από κοινωνικής άποψης. Οι δεκαετίες των 40 και των 50 είναι αυτές που επηρεάζονται κοινωνικά περισσότερο από ένα κουρασμένο ή πρώιμα γηρασμένο πρόσωπο. Ο κοινωνικός αντίκτυπος για τις ηλικίες αυτές είναι σαφώς βαρύτερος και επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό τις διαπροσωπικές και τις επαγγελματικές σχέσεις αλλά και την ερωτική ζωή. Ιατρικώς, οι νεότερες ηλικίες επωφελούνται από τις αυξημένες επουλωτικές δυνατότητες του οργανισμού τους, που τους προσφέρουν, ως επί το πλείστον, ένα βραχύτερο και ευκολότερο διάστημα αποκατάστασης και ένα αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο και συγχρόνως μακροβιότερο.

  • Πολλές φορές η αποκατάσταση αναβάλλεται για το μέλλον με αναμονή μεγαλύτερης φθοράς. Όμως, νωρίτερο face lifting σημαίνει νεανικό πρόσωπο με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για περισσότερα χρόνια της ζωής μας.

Οι τομές κρύβονται με επιμέλεια στο τριχωτό της κεφαλής και στην περιοχή του αφτιού. Ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα ακτινοβολεί ανανέωση, απομακρίνοντας την εικόνα της θλίψης και της κούρασης και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να αντιληφθεί ένας παρατηρητής.

Ένα χειρουργείο που διαρκεί συνήθως τρείς ώρες κατορθώνει να χαρίσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα που μπορεί να υπερβεί τη δεκαετία και πολλές φορές τη δεκαπενταετία.

Αν και οι τεχνικές είναι ιδιαιτέρως αναίμακτες, ήπιο οίδημα και άλγος στο πρόσωπο που βαίνει μειούμενο με το πέρας των ημερών, είναι αναμενόμενα μετεγχειρητικά. Συνήθως μετά την πρώτη εβδομάδα μπορεί να γίνει επιστροφή στην εργασία και μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, σταδιακή επάνοδος στις αθλητικές δραστηριότητες. Στο διάστημα αυτό ο ασθενής βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον ιατρό του, τόσο για επανελέγχους, όσο και για την περιποίηση των τραυμάτων. Η τήρηση των ιατρικών οδηγιών την περίοδο αυτή είναι μείζονος σημασίας. Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων, η οποία γίνεται συνήθως μετά το πρώτο δεκαήμερο, καταλείπεται μόλις υποσημαινόμενη ουλή, η οποία συνεχώς βελτιώνεται.

Αν και η ανανέωση είναι διακριτή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, τα τελικά αποτελέσματα είναι εμφανή εντός των επομένων μηνών.

Offices in California and Greece Schedule Your Consultation Now!

Beverly Hills Location

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece
logo Los Angeles Plastic Surgery Beverly Hills, CA

Beverly Hills Location

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece