Skip to main content
310-888-4048 Contact Us

(προγούλι, διπλοσάγονο, ρυτίδες λαιμού, περίγραμμα προσώπου)

Ο λαιμός είναι μια εκτεθειμένη περιοχή, που μαζί με το πρόσωπο συμπληρώνει την πρώτη εικόνα ενός ανθρώπου, αφού σπάνια καλύπτεται από ενδύματα. Πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή που η εμφάνισή της συχνά προβληματίζει, τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Ένας λαιμός λεπτός και μακρύς με δέρμα χωρίς πτυχές μοιάζει να είναι το επιθυμητό πρότυπο. Εκτός από τους ανατομικούς και κληρονομικούς παράγοντες, η αυξημένη εναπόθεση λίπους (σε παχύσαρκα ή μη, άτομα), η μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους και το γήρας, επιδρούν αρνητικά στην εμφάνιση του λαιμού.

Με τα χρόνια το δέρμα αλλά και οι υποκείμενες δομές χαλαρώνουν και γίνεται εμφανής, είτε η περίσσεια δέρματος με ρυτίδωσή του, είτε εμφάνιση χορδών από μυϊκές μάζες που χάνουν τη νεανική τους θέση, είτε συνδυασμός τους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων, που αυτές οι φθορές έρχονται πολύ πρώιμα. Σε κάθε περίπτωση η φθορά της περιοχής του λαιμού, δεν ακολουθεί κατ’ ανάγκη αυτή του υπολοίπου προσώπου και το αντίθετο.

Στην περίπτωση της αυξημένης εναπόθεσης λίπους, αυτή, δείχνει τον λαιμό παχύ και βραχύ με τις γωνίες του προσώπου να χάνονται, ολόκληρο το πρόσωπο να βαραίνει και τα χαρακτηριστικά να γίνονται αδρά. Το αναφερόμενο και διπλοσάγονο ή προγούλι είναι ο αντιαισθητικός όγκος στο κάτω μέρος της κάτω γνάθου που ως μάζα συνεχίζει στο λαιμό.

Κανένα προϊόν ή καλλυντικό δεν θα μπορέσει να προσφέρει λύση σε ένα ήδη εγκατεστημένο πρόβλημα και η επέμβαση στην περιοχή του λαιμού αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Σκοπός της επέμβασης, είναι η διόρθωση του σχήματός του λαιμού έως και το κάτω περίγραμμα του προσώπου και η αποκατάσταση της φθοράς. Έτσι η εμφάνιση του λαιμού θα εναρμονιστεί με την υπόλοιπη εικόνα του ατόμου.

Οι τεχνικές της επέμβασης είναι ιδιαίτερα αναίμακτες και ασφαλείς με ελάχιστο μετεπεμβατικό άλγος και ελάχιστη παραμονή στην κλινική. Άμεσα δίνουν λύση, με απολύτως φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν. Όσο συντομότερα εντοπιστεί το πρόβλημα και αντιμετωπιστεί, τόσο ευκολότερη θα είναι η διαδικασία.

Όταν η αυξημένη εναπόθεση λίπους αποτελεί το μόνο πρόβλημα, πολλές φορές, ειδικές τεχνικές λιποαναρρόφησης αρκούν για την επίλυσή του.

Όταν όμως υπάρχει και χαλάρωση δέρματος ή/και χαλάρωση μυών (περιλαμβάνει SMAS και το μυώδες πλάτυσμα), τότε οι τεχνικές lifting είναι αυτές που θα επιλεγούν για να δώσουν λύση. Το μυώδες πλάτυσμα είναι ένας μυς που επικαλύπτει τις ευγενείς δομές που υπάρχουν στο λαιμό, ως ένας προστατευτικός μανδύας. Είναι απολύτως απαραίτητη η αποκατάστασή του, ως μέρος της αποκατάστασης του λαιμού, όταν αυτός έχει χαλαρώσει. Το μυώδες πλάτυσμα θα πρέπει να καθηλωθεί και να συρραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «τεντωθεί». Εν συνεχεία το δέρμα αποκαθίσταται και τεντώνεται, με την αφαίρεση της περίσσειάς του από την περιοχή των αφτιών.

Οι τεχνικές περιλαμβάνουν τομές από το λοβό του αφτιού που συνεχίζει οπισθίως ή προσθίως του αφτιού ακολουθώντας τα ανατομικά όριά του (σε περιπτώσεις εκτεταμένου lifting). Μπορεί να χρειαστεί τομή που κρύβεται στο τριχωτό της κεφαλής όπως και μία μικρή τομή κάτω από την περιοχή του πηγουνιού (στο σημείο της πτυχής του διπλοσάγονου). Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε τομή κρύβεται με ιδιαίτερη επιμέλεια και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είναι δυσδιάκριτη.

Η αποκατάσταση του λαιμού μπορεί να γίνει συνδυαστικά με τη ρυτιδεκτομή προσώπου (face lifting) ή μόνη της.

Πραγματοποιείται συνήθως υπό γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή μόλις μίας βραδιάς στην κλινική.

Μετεπεμβατικά ίσως εμφανιστούν ήπια οιδήματα και αιμωδίες (μουδιάσματα) στην περιοχή καθώς και ήπιο άλγος που αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Εφαρμόζεται ειδικός επίδεσμος και γίνεται σύσταση για διατήρηση του λαιμού σε θέση έκτασης (όρθιος, χωρίς να λυγίζει) για τις πρώτες ημέρες. Στις δύο πρώτες εβδομάδες, ήδη έχουν αποδράμει στον μεγαλύτερο βαθμό οι όποιες ενοχλήσεις είναι δυνατόν να εμφανιστούν.

Τα τελικά αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή των ατόμων να προβούν στην επέμβαση, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή και βελτιώνοντας την αυτοεικόνα τους.

Offices in California and Greece Schedule Your Consultation Now!

Beverly Hills Location

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece
logo Los Angeles Plastic Surgery Beverly Hills, CA

Beverly Hills Location

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece