Skip to main content
310-888-4048 Contact Us

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα «φυσικό ενυδατικό» του δερματός μας. Πρόκειται για μια φυσική υδρόφιλη ουσία η οποία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του δέρματός μας. Συγκρατεί νερό ίσο με χίλιες φορές το βάρος του, προσδίδοντας έτσι όγκο και ελαστικότητα στο δέρμα. Ήδη από την ηλικία των 25 ετών, η παραγωγή του από τους ινοβλάστες του δέρματός μας μειώνεται με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η αντικατάστασή του χαμένου όγκου με υαλουρονικό οξύ.

Θεραπείες

Οι θεραπείες προσώπου με υαλουρονικό οξύ είναι η λύση για τις ρινοπαρειακές ρυτίδες αλλά και για αυτές γύρω από το στόμα και τα χείλη (ρυτίδες καπνιστή). Ταυτόχρονα χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών με φυσικό τρόπο. Τελευταία όμως έχει επιλεχθεί για να βελτιώσει και τις αύλακες κάτω από τα μάτια λόγω έλλειψης όγκου αλλά και για τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές ρυτίδες στο μεσόφρυο, την βελτίωση του σχήματος και της γωνίας της μύτης, τις εγκάρσιες γραμμές του λαιμού αλλά και την διαμόρφωση γωνιών του προσώπου – face contouring (πηγούνι, γωνίες κάτω γνάθου_. Χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση και τεχνική από τον ιατρό και μεγάλη εμπειρία και αισθητική κριτική ως προς τις θέσεις εφαρμογής του.

Εφαρμογή

Η εφαρμογή είναι γρήγορη, ανώδυνη (καθώς περιέχει τοπικό αναισθητικό) και ασφαλής. Το αποτέλεσμά του φαίνεται άμεσα και διαρκεί ως 8 μήνες.
Ειδικές κατηγορίες υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαρκέσουν έως και 1 -1.5 χρόνο. Η εφαρμογή του δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στην αναζωογόνηση περιοχών όπως λαιμός, ντεκολτέ και χέρια. Το υαλουρονικό οξύ είναι μη ζωικής προέλευσης και προέρχεται από βιοκαλλιέργεια, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας και ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

Γιατί να επιλέξω το υαλουρονικό οξύ;

Οι αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες και η κλινική εμπειρία για πάνω από 20 χρόνια αναγάγουν το υαλουρονικό οξύ σε θεραπεία αναφοράς παγκόσμια, όσον αφορά την ασφάλεια και το φυσικό αποτέλεσμα. Είναι το number 1 σε προτιμήσεις των ιατρών και των ενδιαφερομένων και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό προτιμούν και οι celebrities για το πρόσωπό τους.

Σίγουρα η επανάληψη της εφαρμογής του βελτιώνει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα και χρειάζεται μικρότερη ποσότητα σε κάθε νέα εφαρμογή του. Αλλεργία στο υαλουρονικό οξύ έχει αναφερθεί αλλά είναι πολύ σπάνια και εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται, γι’ αυτό και πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρό πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο με εκπαίδευση και εμπειρία στις ενέσιμες θεραπείες.

Οι συχνότερες παρενέργειες της εφαρμογής του είναι:

  • Ασυμμετρία, το ερύθημα στην περιοχή εφαρμογής του (με διάρκεια 30 λεπτά έως 2 ώρες από την έγχυση),
  • Δημιουργία κάποιας μελανιάς (που αποφεύγεται με την χρήση κάποιας κρέμας άρνικα και μπορεί να καλυφθεί με make-up) και
  • Δημιουργία κοκκιωμάτων.

Ουσιαστικά, τα κοκκιώματα είναι μικρά «γρομπαλάκια» που μπορεί να εμφανισθούν στην περιοχή της έγχυσης σαν αντίδραση του οργανισμού προς το filler. Και εδώ παίζει ρόλο η ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται καθώς και η τεχνική που ακολουθείται από τον ιατρό (η επιφανειακή έγχυση μπορεί να τα δημιουργήσει συχνότερα). Τα νεότερα και πιστοποιημένα σκευάσματα έχουν πολύ μικρή πιθανότητα δημιουργίας. κοκκιωμάτων. Ωστόσο, λύση στα κοκκιώματα μπορεί να δώσει η έγχυση ενός ειδικού ενζύμου, η υαλουρονιδάση, η οποία χρησιμοποείται ως αντίδοτο για το υαλουρονικό οξύ.

Offices in California and Greece Schedule Your Consultation Now!

Beverly Hills Location

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece
logo Los Angeles Plastic Surgery Beverly Hills, CA

Beverly Hills Location

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Greece Location

Palas Kefalari
Kolokotroni 23
Kifisia, 145 62
Athens, Greece